Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

Skupina pocházející z Nitry vzniká 4.11.1992 zakladatelem je Peter Hrivňák - Kuko (zpěv, baskytara) s Máriom Sabom - Sabotérom (kytara) a s Martinom Košovanom - Košom (bicí). Horkýže Slíže jsou živelná kapela a jejich přímočarý punkový ráz slaví úspěchy u publika. Začátkem března se tato kapela vyprovila na turné po slovenských a moravských klubech, které trvalo až do poloviny dubna.

Před jedenácti lety měli Horkýže Slíže na kontě debutové album vydané vlastním nákladem 600 kazet, dnes jsou jednou z nejpopulárnějších slovenských kapel v Česku. Už mají na kontě deset regulérních desek, zatím poslední studiová nahrávka Ukaž tú tvoju ZOO je z roku 2007.

Jejich melodický punk v kombinaci s divokými texty, ve kterých kapela nechodí pro vulgarity daleko, doslova hypnotizoval české fanoušky. Horkýže Slíže brázdí v podstatě bez přestávky českými kluby, není proto divu, že loni na podzim vydali album Živák, a to jako CD i DVD.

Je na něm zaznamenán loňský velký speciální koncert v Levicích. Přes 20 písní je necháno v "surové" podobě bez jakýchkoli dodělávek a dodatečných "vylepšování" ve studiu. Výjimku tvoří bonus, čerstvě natočená dárková studiová novinka s názvem Farebná. DVD v bonusech nabízí nejvydařenější klipy skupiny, včetně úplně prvního a dosud nikdy nezveřejněného, plus "otrasné" dokumenty ze srpnové koncertní cesty Slížů do Chicaga a ze zákulisí levické show.

Živák obsahuje hodně písniček z prvních desek, které už dlouho na trhu nejsou, noví fanoušci je neznají a songy z nich vnímají tudíž jako novinky.

 

 

Sestava

  • Peter Hrivňák - Kuko, zpěv a baskytara
  • Mário Sabo- Sabotér, kytara
  • Juraj Štefánik- Doktor, kytara
  • Marek Viršík - Vandel, bicí

Diskografie

  • V rámci oného (1996)
  • Vo štvorici po opici (1998)
  • Ja chaču tebja (2000)
  • Festival chorobná 2001 (2001)
  • Best uff (2001, výběrová deska)
  • Kýže sliz (2002)
  • Alibaba a 40 krátkych songov (2003)
  • Ritero Xaperle Bax (2004)
  • Živák (záznam koncertu, DVD a CD, 2005)
  • Ukaž tú tvoju ZOO (2007)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Miluju!!!

(Lindi, 6. 10. 2008 19:31)

Moooc Vás miluju!!!! Sre superrrrr!!!!!

mighg

(michal, 26. 9. 2008 6:19)

upe nejlepší skupina na svete